Formació de Joves

Grups de Joves

Les nostres parròquies des de sempre han tingut joves que ens hem reunit en grups per viure, compartir i alimentar la nostra fe amb joves de les nostres edats. 

El grup de joves volem que ser un itinerari cristià personal i de grup, una veritable proposta d’experiències cristianes, una ajuda a l’adolescent i jove en la seva recerca de descoberta sobre el que vol dir ser cristià en el dia a dia. La dinàmica que portem a terme per fer les reunions son a partir d’un tema d’interès, religiós o humà, i la intervenció dels joves… Però, després de molts divendres de reunió, converses, preguntes… la intenció sobretot, és de passar-ho bé i fer camí plegats.

Cada grup té els seus animadors o monitors que amb el prevere són els referents de la vida cristiana.  L’animador de cada grup ens formem i cuidem la nostra espiritualitat i a l’hora també tenim el nostre grup de referència (moviment, grup parroquial, comunitat…)

El grup de joves son convocats des de la parròquia per facilitar la integració dels joves i adolescents en la comunitat de Premià de Mar. Cal iniciar els joves en la fe madura i adulta per anant integrant-lo al projecte comú de la vida parroquial.

Els grups de la parròquia de Sant Cristòfol tenim com origen l’any 1982, en que cada grup que hi havia va anomenar-se per un número d’ordre de creació, i així successivament cada any s’incorporava un grup nou amb un número nou. Avui podem dir que els grups que hi ha som el nº 28 i el nº 30. 

Els grups de joves de les nostres parròquies també queden dintre dels joves de l’arxiprestal, que coordinats fem activitats conjuntes a traves de la Taula Rodona Jove de l’arxiprestat.

Actualment som en les parròquies dos grups de Joves: un grup d’adolescents de 13 anys i un grup de joves de 19 anys que portem molts anys fent reunió, amb uns monitors responsables.

Horaris: 

-grup d’adolescents, els divendres cada 15 dies a les 16h

-grup de joves, els divendres cada 15 dies a les 21h

Grups de confirmació

Dins de l’àmbit pastoral de joves de les parròquies, oferim als adolescents que han fet els anys de catequesis de postcomunió i a altres joves que venen a les parròquies amb les seves famílies, la preparació per a rebre el sagrament de la Confirmació. Cada any hi ha un grupet de joves que quan estan preparats reben el sagrament de la confirmació.

Actualment el grup de confirmació està integrat per un grupet d’adolescents de la parròquia de Santa Maria que cada diumenge es reuneixen per fer la catequesi de confirmació, alhora amb els catequistes fan l’oració, i després participen de la missa familiar que fa la parròquia amb els pares i juntament amb la resta de la comunitat.

Horari; diumenges a les 11h

Grup de monitors joves de l’Esplai Parroquial

Som un equip de 28 monitors i premonitors amb edats d’entre 19 a 24 anys, que portem el Centre d’Esplai Parroquial de Sant Cristòfol. Des del voluntariat la nostre tasca de servei és educar en el lleure als més de 100 nens/es i joves que hi ha en l’Esplai.

L’acció que portem a terme com equip d’educadors i animadors la fem a través de les activitat dinàmiques com: el joc, la descoberta, el treball, l’aventura… Potenciem als infants la vida en grup i el sentit comunitari, la convivència i el quotidià a l’esplai, la implicació personal i la presa de responsabilitats. Eduquem ens els valors de la Pau i en el model de vida evangèlica.

Les activitats que realitzem amb els infants son:

  • Curs d’esplai, les tardes dels dissabtes a les instal·lacions del centre.
  • Colònies d’estiu, durant deu dies del 21 al 30 de juliol en una casa de colònies de Catalunya.
  • Rutes per a grups d’adolescents i joves, en diferents èpoques de l’any.
  • Activitats obertes al poble. 
  • Xerrades formatives pels pares i educadors de l’esplai.

Horari: tots els dissabtes de 16:30h a les 18:30h

Grup de tambors 

…..

Si esteu interessats a participar en algun d’aquests grups de joves, només heu de venir i presentar-vos en el grup el dia i l’hora que ho fem. Us esperem.