Acció Social

DISA

El projecte DISA (Distribució Solidària d’Aliments) – PREMIÀ és un recurs innovador i eficaç que permet ampliar el sistema tradicional de cobertura de necessitats bàsiques  d’alimentació  de  la població mes desafavorida consolidant el treball en xarxa que s’està realitzant amb les administracions locals i supralocals, alhora que implica i capacita als participants a afrontar de forma autònoma i responsable la situació socio-familiar en la que es troben.

És coresponsabilitza a les persones ateses del projecte a través de la participació a tallers de formació que fomenten l’autonomia de les persones. El projecte té la possibilitat d’oferir també unes places per a personal d’inserció o plans d’ocupació i fomentar i canalitzar la solidaritat ciutadana  i empresarial.

El projecte DISA – PREMIÀ és fruit de l’aliança del  sector  públic  i del  privat per tal de complementar l’aplicació de la llei 13/2006, de 27 de juliol, de Prestacions Socials de Caràcter  Econòmic, especialment  en allò referit a les ajudes  de caràcter  urgent. Funciona com a projecte de partenariat amb els ens locals (Ajuntament de Premià de Mar i Ajuntament de Premià de Dalt) i les entitats (Càritas de Premià, Església Evangèlica, Banc d’Aliments i Creu Roja), juntament amb els seus equips humans. La coordinació tranversal  es realitza a través  de la Taula d’Inclusió Social.

Cáritas Premià

L’acció social de Càritas que voluntàriament es fa en les nostres parròquies per ajudar als més desfavorits del poble de Premià és molt diversa. A partir de molts projectes i amb la col•laboració i treball de més de 360 voluntaris, en els locals de la parròquia de Santa Maria és porten a terme tots aquets serveis que ara us presentem:

Acollida de Caritas

Acollim, escoltem i acompanyem les persones, discernint quin tipus d’ajuda se’ls pot donar. Son atesos els dimecres de 16h a 19h per 2 voluntaris. Carrer Rectoria, 15.

Distribució d’aliments (DISA)

Ajudem a cobrir les necessitats alimentàries bàsiques de les famílies residents, derivades per serveis socials, que es troben en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social. Son atesos els dilluns de 15h a 19h i els dimecres i divendres de 9h a 13h per 67 voluntaris.

Campanyes d’aliments

Coordinem la campanya del Gran Recapte amb el Banc dels Aliments i es fan altres campanyes puntuals durant tot l’any. Son portades a terme per més de 260 voluntaris.

Dutxes, bugaderia i podologia

Atenem a persones en situació de pobresa energètica o sense sostre derivades per serveis socials, els dimarts de 15h a 19h, per 5 voluntaris.

Rober

Tenim disponible uns contenidors de Caritas a la parròquia de Santa Maria per deixar la roba.

Horts Socials

Proporcionem una activitat lúdica, formativa i productiva. L’excedent de producte que es treu dels horts s’entrega al DISA de Caritas de Premià. Es realitza els dimarts i dijous de 9h a 11h amb l’ajuda de 4 voluntaris.

Onada de fred

Protegim a les persones sense sostre de les baixes temperatures donant servei de dutxa i bugaderia, aliments i pernoctació en un lloc preestablert i ad- equat convenientment, en el cas d’activació de l’alerta per part de la Generalitat. Son atesos per 8 voluntaris.

Pastoral de la Salut

Visitem i fem companyia a persones amb problemes de salut en residencies de Premià i hospitals. Col•laborem un total de 18 voluntaris. 

Si vols saber més o conèixer aquesta ajuda social i creus que tu també podries ajudar als altres i col•laborar en algun d’aquests serveis que us hem presentat, només has de posar-te en contacte amb la parròquia. Us hi esperem a tots. 

Contacte: caritaspremia@gmail.com